SMS-lån

Ett SMS-lån är en låneform för privatpersoner som kan liknas till andra lösningar så som snabblån eller konsumtionslån. I regel känns SMS-lån igen genom att ansökningsprocessen ofta sker på kort tid och att utbetalning sker direkt efter beviljat lån. Jämfört med vissa banker så är det alltså en ganska så annorlunda process. SMS-lån är ofta på små belopp vilket gör att räntan kan vara något högre än mer traditionella privatlån.

Vad används SMS-lån till?

Ett SMS-lån kan användas till många olika saker och vanligtvis används det för mindre köp i ens vardaglig konsumtion. Många väljer att söka om denna typ av lån som en extra buffert ifall en oförutsedd kostnad uppstår (exempelvis en oväntad utgift vid månadens slut). Detta kan ibland vara nödvändigt. Även om en har full ordning på sin ekonomi så uppstår ibland tillfällen där en snabb lösning och snabb tillgång till pengar är nödvändig. Då fyller SMS-lån en funktion och skapar en trygghet i din vardag.

Hur får man ett SMS-lån?

Det finns flertal långivare som i dagsläget erbjuder SMS-lån. De seriösa aktörerna har vissa krav som medför en kreditbedömning på alla ansökningar . Det som en vanligtvis undersöker då är exempelvis årsinkomst, ålder samt eventuella betalningsanmärkningar. För att ta reda på sådan information används ofta ett kreditupplysningsinstitut som exempelvis Upplysningscentralen eller Bisnode. Fixza använder Bisnode och är en aktör som betalar ut lånet omgående. Läs mer om oss här.

Sammanfattat:

  • Enkla ansökningsprocesser och små lånebelopp
  • Nyttjas vanligen till extra buffert eller vardaglig konsumtion
  • Kreditupplysning görs ej via UC

Smidigt lån med tydlig prissättning

Fixza erbjuder lån upp till 5 000 kr med snabba och tydliga besked. Vår ambition med Fixza är att erbjuda kunder en trygghet till finansiering när det oväntade uppstår – på så sätt bidrar Fixza till en ekonomisk trygghet i vardagen. Efter lånet godkänts så får du tillgång till dina pengar omgående. Om du är nyfiken på att veta mer så kan du läsa mer här.

Fixza lånekalkylator

Med vår lånekalkylator kan du enkelt se vilket lånebelopp som skulle passa dig samt vad det skulle kosta dig. På så sätt kan du ha full koll på vår lösning och stämma av att den passar efter just ditt behov.

Låna 5000 kronor

Låna
kr,
betala
kr

Det här är en högkostnadskredit: Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.